Бренд

Нова бездротова технологія AFS Connect надає користувачам Case IH переваги миттєвої передачі даних

06 Січ 2019

Двостороння передача даних в реальному часі дозволяє створювати записи польових даних та виконуваних операцій / Власники машин можуть стежити за інформацією, наприклад, за розташуванням техніки та рівнем палива / Можливе дистанційне завантаження інструкцій, наприклад, карт з перемінними нормами внесення насіння / Надання доступу для дилера може спрощувати налаштування та підвищувати продуктивність роботи техніки

Тепер власники Case IH зможуть приймати більш зважені рішення з управління господарством на основі як даних, отриманих в реальному часі, так і на основі ретроспективних даних, що генеруються їх машинами. Це стало можливим завдяки запровадженню AFS Connect – передплачуваного пакета телеметрії, який інтегрує перевірені елементи систем точного землеробства від Case IH, щоб зв'язати поля, машини та дані.

Запуску цієї технології передувало представлення хмарної веб-платформи MyCaseIH.com, порталу телематики AFS та мобільного додатка AFS Connect Mobile для iOS/Android на SIMA 2019 на початку цього року. Поєднання цих елементів дає змогу автоматично відображати та зберігати всі дані про машину та поле, а також дозволяє користувачам контролювати та керувати даними як з офісного комп'ютера, так і дистанційно зі смартфона чи планшета. За наявності відповідного дозволу дилери Case IH також можуть контролювати машини, допомагаючи їм забезпечити роботу з максимальною продуктивністю та виявити будь-які проблеми дистанційно.

Управління даними AFS Connect розділене на дві групи — управління парком техніки та управління даними — за допомогою яких користувачі можуть здійснювати контроль та виконувати дії з будь-якого комп'ютера, планшета чи мобільного пристрою, використовуючи веб-сайт та додаток mycaseih. Перший елемент входить в стандартний пакет підписки, а другий та третій є опціональними. Єдина вимога до використання системи — це підписка AFS Connect, за якою надається код розблокування та модем. У кабіні AFS Connect працює з найновішим терміналом оператора AFS 1200.

 

Дистанційний контроль та запис

Зазвичай користувачам технології точного землеробства, які бажали скачати збережені дані зі своїх машин (наприклад, карти врожайності) або завантажити робочі плани (наприклад, карти регулювання норм внесення насіння та добрив), доводилося робити це, з'єднуючи ПК/настільний комп'ютер господарства і робочий термінал у кабіні трактора або іншої самохідної техніки за допомогою накопичувачів USB для передачі даних між ними. Потенційні недоліки цього способу полягають у необхідності фізично транспортувати пристрій USB, коли машина та менеджер знаходяться на певній відстані один від одного. Крім того, завжди існує можливість, що накопичувач USB не підійде для виконання завдання, виявиться пошкодженим або зіпсованим. Завдяки AFS Connect від Case IH ці незручності та потенційні ризики усуваються, і власники господарств та менеджери можуть не лише отримувати та аналізувати (в режимі реального часу чи після завершення) дані про продуктивність машини, а й планувати польові операції з офісного ПК чи смарт-пристрою ще перед початком роботи. Потім плани можна дистанційно відправити на трактор та його оператору.

«Ці плани можуть включати такі дані, як, наприклад, лінії руху A-B та карти з інструкціями для регулювання норм внесення», — пояснює представник компанії Case IH Максим Рокабой.

«Після початку роботи в полі AFS Connect також дозволяє в режимі реального часу переглядати карти, що показують розташування техніки, та завершені операції. Так можна гарантувати, що машини знаходяться в потрібному місці та працюють належним чином, а власники та менеджери можуть бути впевнені, що техніка не залишить заданий район через помилку оператора чи крадіжку. Окрім цього, також скорочується час простою, зокрема, завдяки функції дистанційного контролю рівня палива, що дозволяє вчасно доставляти пальне в поле, мінімізуючи втрати часу на дозаправку».

 

Управління парком техніки

Дякуючи порталу управління парком техніки, власники/менеджери та оператори можуть легко відстежувати продуктивність машин через термінал AFS 1200 в кабіні, веб-портал чи додаток. Такі дані як кількість мотогодин, температура, оберти двигуна та потреба в обслуговуванні постійно записуються та оновлюються. Як і всі інші дані, ці дані передаються автоматично та безперебійно. Можна встановити телефонні текстові сповіщення, що надсилаються автоматично, якщо трактор виходить за межі попередньо встановлених параметрів, наприклад, перевищується задана швидкість двигуна або робоча температура. Виявлення будь-яких ускладнень або проблем дозволяє менеджерам та власникам господарств заздалегідь планувати та здійснювати технічне обслуговування.

«Завдяки AFS Connect миттєвий запис даних та контроль з боку аграріїв забезпечуються одним натисканням: для передачі даних між терміналом трактора та настільним комп'ютером або ноутбуком не потрібно використовувати накопичувач USB або карту пам'яті, які можна легко пошкодити або втратити», — говорить Максим Рокабой.

«Оскільки дані негайно завантажуються до хмарного сховища та одразу доступні для аналізу, де б в цей час не знаходилися власники та менеджери, це дає їм змогу через свій ПК чи смарт-пристрій без зусиль пересвідчитися, що з машиною все добре і робота виконується як слід.

З іншого боку, вони також можуть бути впевнені, що у разі виявлення будь-яких проблем вони негайно про них дізнаються, а за наявності окремого дозволу їх про це може повідомити і їхній дилер. Це означає, що такі проблеми, швидше за все, будуть виявлені набагато швидше, а тому вирішаться більш оперативно, в той час як наявність контролю з боку дилера та сповіщення про проблему (і, за можливості, дистанційна діагностика проблеми) означає, що дилер зможе забезпечити виїзд технічних спеціалістів до машини одразу з потрібною деталлю, скорочуючи час простою та витрати».

Кірк Веслі, менеджер з маркетингу систем точного землеробства від Case IH у Північній Америці, де ця система була доступною в продажі протягом минулого року, підкреслює той факт, що будь-які зібрані дані (навіть ті, які передавалися тим, кому власник трактора вирішив дати окремий дозвіл, наприклад, дилери Case IH або треті сторони, наприклад, підрядне агрономічне підприємство господарства) залишаються власністю власника машини.

«Ми нічого не робимо з цими даними, лише зберігаємо їх і надаємо власникам та будь-кому, кому власник машини надає свій дозвіл», — говорить він.

«Користувачі мають можливість перевірити потенційну цінність доступу до даних для сторонніх організацій/осіб протягом 30 днів після доставки машини перед тим, як підписатися на сумісне використання даних. Якщо вони вирішать цього не робити, то надалі контроль та доступ до їхніх даних буде надаватися лише їм і нікому більше.

Ми розробили систему AFS Connect таким чином, щоб з нею було дуже легко працювати, а повну підтримку можна отримати у дилерів Case IH. Користувачі також можуть знайти вказівки у розробленій нами розширеній бібліотеці на YouTube з короткими, простими та зрозумілими відеоуроками, в яких пояснюється, як створювати звіти про стан техніки та використання палива».

Після першого 2018-2019 року на ринку Північної Америки, де технологія виявилася особливо популярною, урочистий запуск технології в Європі відбудеться на виставці Agritechnica 2019, 10-16 листопада. Вона буде доступною покупцям будь-яких тракторів і комбайнів Case IH, оснащених технологією AFS, включаючи трактори Maxxum, Puma, Optum, Magnum, Steiger і Quadtrac, а також комбайни Axial-Flow.

***

Прес-релізи та фото на сайті: http://mediacentre.caseiheurope.com

Case IH це вибір професіоналів, це бренд, який вже понад 175 років використовує набутий досвід в сільськогосподарській промисловості. Величезний асортимент тракторів, комбайнів та прес-підбирачів і всесвітня мережа професійних дилерів гарантують споживачам неперевершений рівень обслуговування та продуктивність, яка відповідає вимогам ХХІ століття. Більш детальну інформацію щодо товарів та послуг компанії Case IH можна знайти на сайті www.caseih.com.

Case IH є брендом компанії CNH Industrial N.V, світового лідера товарів промислового призначення, який зареєстровано на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE: CNHI) та італійській електронній фондовій біржі Borsa Italiana (MI: CNHI). Більш детальну інформацію про компанію CNH Industrial можна знайти на сайті www.cnhindustrial.com.